Breidablikket

Haugesund kommune kunne ha stilt krav til investor og utbygger av, nå sist boligblokk ved Smedasundet, Krossen.  Allmenn, åpen adgang til sjøen slik at det forblir mulig å gå langs vannlinjen, og at forlengelsen er åpen for framtidig utvikling. 
Hvorfor bestemmer ikke bygningsrådet materialkvaliteten og egenskapene til nybygg? Om bygningsrådet og godkjenningsprosessen ikke er god nok til å bidra til utvikling av byfunksjon og opplevd estetikk ligger vi langt bak utviklingen. Vi har sovet mens byfienden har utviklet billigste anbud.

Vi smykker oss fordi vi ikke er sikre på oss selv i forhold til andre. Over utvikling av byens vakre ansikt, strukturen, arkitekturen har vi bestemmelseskraft. Der må vi være trygge. Vi blir ikke penere ved å bygge billig. Investors overskudd må gå til gjennomtenkt byutvikling. Privat eiendom har også  en offentlig virkning. Billigste bygg og kvikkeste investering er dårlige bidrag i en by som har hatt sin glansperiode, de vakre byggene og allmenningene, og de åpne plassene med luft og utsyn, det brede blikket.
Se situasjonen i Bergen og i London.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon