Human intoleranse

Å være human i ordets beste mening er en vanskelig handling med mye øving bak. Å kalle seg humanist og så gå løs på andre mennesker er lett.
Forkynnelse er del av dialog. Påvisning av utvalgte fakta er del av dialog. Vi taler sammen, begge parter. Vi lytter og vi snakker.
Et foreldrepar tok sønnen sin ut av faget KRL, (kristendom, religion og livssynskunnskap) fordi de skulle selv sørge for undervisning etter "mønsterplanen" uten forkynning. Sønnen gikk glipp av klassevennenes diskusjon og kvalifisert lærer. Det var i klasserommet livet utfoldet seg. Han som satt alene på biblioteket ved siden av fikk foreldrenes stridende humanisme med hjemmefra. Not good.

Mitt barndoms Solvang ble delt i midten av utfartsveien mot hovedstaden. Lekeplassen var på sørsiden og på nordsiden stod der en liten gutt som ikke fikk lov av mammen sin å gå bort til deleveien.  Det var jo farlig med bilene. Siden ble han lokallagsleder i Human-etisk forbund og kirkenekter. Han definerte også Solvang som den nordre del, den uten lekeplass, den uten de lekende.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon