Kommunepalasset

Det er nødvendig å slå sammen Sveio, Haugesund, Karmøy og Tysvær. Der er vokster mellom Stavanger og Bergen. De to byene har ikke mer å vokse på.
Kommunesammenslåing virker som et drama fra de gamle dagene da Vard Haugesund spilte mot Kopervik Idrettslag. Det betydde noe hvor du kom fra. Nå er der grupperinger i Haugesund som ønsker å ta fastlands-Karmøy fra Karmøy. Disse folkene ønsker også at ordførerne deres skal snakke samme dialekt som de selv. Tidligere ordfører Petter Steen jr. har i alvor sagt at man ikke kan forstå politikken i Haugesund dersom man snakker annerledes enn ham. Nåværende ordfører klinger på Bergensk, Bergens forrige ordfører klang på nordlandsk og Tromsøs ordfører klang på østlandsk som Stavangers ordfører. Norge er blitt slik i dag, bortsett fra i Haugesund og Karmøy. Her finnes en kjerne som aldri slipper andre til. Disse snakker om kommunesammenslåing og kommuneerobringer samtidig. Hensikten er nok å sabotere sammenslåing ved hjelp av bitterhet.
Beste måten å skape en ny og funksjonell kommunal enhet på Haugalandet er å bygge det nye rådhuset først. Det må bli så fint at de ambisiøse ville ha dødd av skam om de ikke kom seg inn.
Hvem skal bygge og betale det nye rådhuset som politikerne ikke er i stand til å vedta? Skipsrederne står i kø for å ta opp arven etter Knut Knutsen OAS og betale for det nye Krystallpalasset med innebygd mediastudio; evt. FKH og sponsorene. Det gjenstår bare å plassere rådhuset og gi kommunen et navn.
Google Earth og E39 sier at Aksdal er rette stedet mens signalbygg på Spannhelgeland hadde vært fantastisk, men for godt for de politikerne vi har hatt til nå. Palasset må åpnes for folket, om ironi slipper inn.
Kommunen kan gjerne hete Haugesund eller Karmøy. Folk har hørt navnene og har en slags oppfatning av at de ligger mellom Stavanger og Bergen. Det er rom for et nytt navn. Det tar ikke lang tid å innarbeide noe som er bedre enn det gamle. Karmsund er også fint brukendes. Alle tettstedene beholder navnene sine som Kopervik, Haugesund, Skudeneshavn alle sammen.
Fosen er sentralt men gnistrer ikke.
Gard er historisk men gnistrer ikke som Karmøy.
Aksdal og Tysvær går ikke, men kanskje Bokn passer.
Skåre kan brukes som Skard, med Utsira som utpost, UtSkard.
Førde blir flott siden vi har to Førde, gode vandrenavn.
Ryvard setter grensen innen nykommunen.
Hordaby om vi skal bytte fylke.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon