Statsstøtte til FKH

Journalist “Tittan”, gammeljournalisten, skriver om hvordan staten må ta ansvar for gratisavisene og gi pressestøtte. Han skriver for Haugalandnytt som er eid av Fotballklubben Haugesund, FKH. Klubben er sponset av kommunen gjennom ny stadion og i tillegg gjennom det felleskommunale energiselskapet Haugaland Kraft. Fotball er generelt støttet av staten på mange måter. Jeg kommer bare på den gamle idrettsnasjonen DDR som overgår Norge i statssponsing av sport. Andre bilder kommer ikke forbi minnemuren.
Gratisavisene som Haugalandnytt tjener lette penger på annonser. Det er en grunn til at så mange har satset på dette lukrative privatmarkedet. Dersom kvaliteten på innholdet ikke er bedre enn journalisten “Tittan”, ønsker jeg ikke å betale for innholdet. Prøv å tvinge FKHs supportere til å betale et abonnement på Haugalandnytt! Da skal vi se om produktet er liv laga. Nå er det bare en klubbavis som deles ut gratis.
Karmsund nevnes som eksempel på gratisavis som bukket under. Vi får vente med å se hva booppgjøret finner av økonomiske disposisjoner før Karmsund kan brukes som eksempel på manglende statsstøtte. De sponset jo FKH i alle år, og la dermed grunnlaget for at Tittan fikk jobb i Haugalandnytt.

Stor kvalifikasjon det er for mannen med støtteordning vera røynd.
Argument og virkelighet er to forskjellige verdener.
Denne bloggen er gratis å lese. Hva med pressestøtte? Etter FK Haugalandnytts argumentasjon er den kvalifisert.
Gratisaviser skal ilegges miljøavgift for å spre papir og kjemisk tunge svertestoffer i store mengder. Papirutgaven blir kastet. Telefonkatalogen i papir ble kalt en miljøkatastrofe og tatt ut av markedet. Gratisavisene er et mye større søppelproblem.
Artiklene som kommer i papiravisen er allerede publisert og lest på nett. Papirutgaven er bare til for å dele ut annonser. Dermed er det praksis som slår bena under argumentasjonen som Haugalandnytt la fram for en Stortingskomité. Jeg vil tro at presseetikk er uviktig siden FKH/ Haugalandnytt velger å feilorientere en Stortingskomité.
Sluttlinjen er at pressestøtten går til aviseier FKH, FotballKlubben Haugesund. Hvorfor operere med fem forskjellige navn på samme støtteobjekt?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon