Mobbevalget 2015

Høyres ungdomskandidat ved kommunevalget 2015 i Haugesund, Harald Larssen Lønning driver valgkamp med å single ut følelseslivet til Arbeiderpartiets leder og ordførerkandidat, haugesunderen fra Bergen, Arne Christian Mohn. Metoden er kjent som "jentemobbing" og karakterisert bla annet av tilsynelatende vennlig omsorg.
Mobbing er ikke politisk metode. Debatt er ikke mobbing.  Debattanter som mobber er uprofesjonelle og tilsnakkes av dyktige ordstyrere. Mobbere som kommer til i etterkant av debatten er feige.
Mobbingen av Ap's ordførerkandidat kommer fra to hold. 
Høyre Haugesund som er ansvarlig for ungdomskandidaten sin. Det er ikke lenge siden Høyres ordfører i Haugesund, Petter Steen jr. brukte andres dialekt som diskvalifikasjon i en politisk lokal sak. Dette er ikke bagateller vi alle må tåle. Det er innhogg i personer og avsporinger av debatt. Det går med tid til å fordøye hva som skjedde og hvordan en skal gå fram mot offentlig mobbing. Det er også skade på merkevarebygging. Det ér så en vil kalle inn statsminister Erna Solbergs tenketank for å få Haugesund Høyre til å fungere med verdighet. Etter det som skjedde i forbindelse med Bergensordfører Drevlands redegjørelser er det kanskje best at Høyre tar et internt oppgjør og utad viser hvordan de har gjort Haugesund til en bedre by for alle og ikke bare for de som har hatt full oppdekning hele livet.

Den andre deltakeren er gratisbladet Haugesundnytt sin redaktør Frank Krogh Kongshavn som slipper ut slike personskudd. Verdigheten er forlatt.

Øyner vi en sammenheng? Følg med i valgkampen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon