Høyresprekken

Der går en sprekk tvers gjennom Høyre. Den har blitt mer synlig etter som den blir større. Skillet går mellom industri og handel.
Arbeiderpartiet har ikke oppdaget sprekken enda.
Norge er på topp i kast og bruk av hvitevarer. Vi er ikke verre mennesker enn andre, bare på topp i en kategori som blir mer og mer vemmelig. Vi er det folket som oftest kaster importvarene våre som søppel. Vi importerer billig, bruker billig og kaster billig. Løp og kjøp, kjør på dynga og kast.
Dersom vi ikke hadde importert billigvarer kunne vi hatt en industri hjemme, drevet av gründere, motiverte ansatte og fornøyde forbrukere som ville ha strukket seg litt lengre for verdighetens skyld.
Fremskrittspartiet har ikke oppdaget sprekken enda.
Regnvannet har funnet den naturlige veien inn i sprekken. Snart kommer frosten.
Delelinjen innen Høyre går mellom norsk industri og importhandel av varer fra land med undertrykt og billig arbeidskraft. Produksjon og handel i Norge har vært ett, utført av de samme folkene, deres familier og venner, med venners venner. Ikke mere. Verden er i sakte forandring. Der kontinentalplatene møtes og skilles finner vi de sterkeste virkningene.
Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet kan sammen spesialisere seg som norsk industris politiske tilretteleggere. Så kan Høyre forbli handelens hus; en minkende gruppe.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon